Voor advies bel 015 - 215 78 00

Financiële verzekeringen particulier

Pakketpolis

Met een pakketverzekering bundelt u meerdere verzekeringen in één polis. U voorkomt overlap, alles is gemakkelijk geregeld en u betaalt nooit teveel premie. Bovendien krijgt u met een pakketverzekering interessante kortingen. Wanneer u meerdere verzekeringen bij dezelfde maatschappij afsluit, profiteert u volop van deze kortingsregeling. Uw korting kan tot wel 12% oplopen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als u zelf, uw partner, uw (minderjarige) kinderen of uw huisdieren schade veroorzaken, kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld. De schadeclaims kunnen tegenwoordig enorm oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van eventuele ongelukken.

Inboedelverzekering

Inbraak, brand of lekkage kan grote schade aan uw inboedel veroorzaken. Met een inboedelverzekering voorkomt u dat u volledig voor de schade opdraait.

Wat kost een inboedelverzekering?

De premie voor een inboedelverzekering hangt af van de regio of stad waar u woont. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een premiestelsel op basis van postcodes. Naarmate de kans op schade toeneemt, is de premie dan hoger. In de regel zijn de verzekeringspremies het hoogst in de vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Maar ook andere steden worden door verzekeraars als ‘riskant’ bestempeld.

De verzekeringsvoorwaarden zijn in ‘riskante’ steden ook ongunstiger. Meestal is er een verplicht eigen risico voor diefstal en inbraak. Ook is de dekking op sommige spullen onvolledig. Sieraden, audio- en videoapparatuur en contant geld kunnen in dan meestal niet volledig worden verzekerd.

Bezit u veel kostbaarheden, zoals sieraden, antiek en audio-/video-apparatuur? Meldt dit dan bij uw adviseur, zodat er rekening mee wordt gehouden in de dekking.
V&W Adviseurs heeft contacten met verschillende maatschappijen die uiterst scherpe tarieven hebben voor deze verzekeringen. Graag maken wij een vrijblijvend advies op maat. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord!

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) is uw huis verzekerd tegen risico’s als brand, storm, inbraak en andere schade. Onder opstal worden alle onroerende goederen gerekend die bij uw huis horen. Dus niet alleen het huis zelf (muren, dak, deuren, ramen etc.), maar ook de schuurtjes, schuttingen, leidingen, centrale verwarming en het sanitair. Een opstalverzekering is noodzakelijk voor iedereen die een eigen huis bezit. Hypotheekverstrekkers stellen een opstalverzekering verplicht op het pand waar de hypotheek op wordt gegeven.

Wat valt er onder de dekking?

Een opstalverzekering dekt alleen schade aan het huis. Als brand of storm schade veroorzaken, dan dekt de opstalverzekering de herstelreparaties aan het huis, maar niet de vervanging van het meubilair. Laatstgenoemde schade wordt gedekt door een inboedelverzekering.

Wat kost een opstalverzekering?

De hoogte van de premie hangt onder andere af van de bouwwijze van uw woning (hout, steen, pannendak, riet), de staat van onderhoud en de herbouwwaarde.

Voorkom onderverzekering

Onderverzekering voorkomt u door de herbouwwaarde van uw huis vast te laten stellen – bijvoorbeeld met een herbouwwaardemeter – en vervolgens te indexeren. Het bedrag waarvoor uw huis verzekerd is, houdt dan gelijke tred met de jaarlijkse stijging van de bouwkosten. Het premiebedrag verandert vanzelfsprekend mee. Sommige verzekeraars geven dan een garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om het huis in dezelfde staat op dezelfde plaats op te bouwen in geval van gedeeltelijk of totaal verlies. Na een verbouwing stijgt de herbouwwaarde van een woning. Dit moet u aan uw verzekeraar doorgeven. De herbouwwaarde van uw woning hangt af van meerdere factoren zoals het ’type woning’, de ‘kwaliteit’ van de bouwdelen en de ‘inhoud’. De uitkomst is een gemiddelde indicatieve waarde, omdat de herbouwkosten door regio-invloeden of in individuele gevallen kunnen afwijken.

Rechtsbijstandverzekering

Bij een conflict met bijvoorbeeld uw werkgever of een leverancier is het inroepen van juridische steun onvermijdelijk. In de meeste gevallen brengt dat hoge kosten met zich mee. Een rechtsbijstandverzekering dekt die kosten. De premie is afhankelijk van uw gezinssamenstelling en het door u gekozen pakket.


V&W Adviseurs heeft contacten met verschillende maatschappijen die uiterst scherpe tarieven hebben voor deze verzekeringen.

Neem voor vrijblijvend advies op maat contact met ons op