Voor advies bel 015 - 215 78 00

Hypotheek: Promovendi of postdoc bij universiteit

Wij zijn gespecialiseerd in de advisering van een hypotheek voor promovendi of ander wetenschappelijk personeel bij de universiteiten in Nederland.

Al jarenlang krijgen we via universiteiten promovendi en ander wetenschappelijk personeel doorverwezen. De belangrijkste reden is omdat de universiteiten en haar medewerkers ervaren als meerwaarde.

hypotheek voor promovendi zonder vast contract

Wij zijn uiteraard uitstekend thuis in de mogelijkheden voor het wetenschappelijk personeel met tijdelijke contracten. Ook zijn wij goed op de hoogte van de mogelijkheden voor het verkrijgen van een hypotheek voor buitenlandse promovendi.

V&W Adviseurs beschikt over een eigen makelaarskantoor, die u kan begeleiden met de aankoop en/of de verkoop van uw woning. Kortom, wij kunnen u de volledige service bieden bij de aankoop en de financiering van uw nieuwe woning. Maak er gebruik van, vele tevreden klanten zijn u voorgegaan!

Bekijk hier onze uitstekende reviews.

Tip: Neem tijdig contact met ons op, dus voordat u een huis koopt. Maak een gratis afspraak voor een hypotheekgesprek met onze hypotheekadviseurs. Wij zijn ervan overtuigd dat V&W Adviseurs direct haar meerwaarde kan tonen!

Voor meer informatie kunt u onze brochure downloaden of bel voor een gratis afspraak 015-215 78 00.

Het kopen van een huis en een hypotheek zonder vast contract voor promovendi

De keuze voor de samenwerking met universiteiten is dat veel promovendi of postdocs moeite hebben om een hypotheek te krijgen. De belangrijkste reden is dat een groot aantal hypotheekverstrekkers een hypotheekaanvraag afwijzen. Als reden wordt dan opgegeven dat bij hen een hypotheek zonder vast contract niet mogelijk is.

De universiteiten geven in principe aan de promovendi en postdocs ook voor de hypotheek geen intentieverklaring. Het aanvragen van een hypotheek zonder intentieverklaring vereist een grotere expertise van de hypotheekadviseur. V&W Adviseurs is hierin gespecialiseerd en kan voor iedere promovendi of postdoc een passend maken.

Tip: Onze hypotheekadviseurs kunnen uiteraard ook voor andere werknemers met tijdelijke contracten een hypotheekadvies geven. We hebben een jarenlange ervaring met deze doelgroep.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over een van de volgende onderwerpen.

Met regelmaat spreken onze hypotheekadviseurs mensen die een huis aan het kopen zijn en tegelijkertijd aan het promoveren zijn. Vaak komt het voor dat dit soort mensen tijdens een hypotheekaanvraag door meerdere hypotheekadviseurs of banken worden afgewezen. Onze hypotheekadviseurs kennen het acceptatiebeleid van vele hypotheekverstrekkers. In 95% van de gevallen kunnen wij voor promovendi of ander wetenschappelijk personeel met succes een hypotheekaanvraag verzorgen!

Voorkom teleurstellingen en maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak met onze hypotheekadviseur.

Hypotheek zonder vast contract bij de promovendus en overig wetenschappelijk personeel

Hieronder gaan we dieper in op het verschillende wetenschappelijke personeel dat de Nederlandse universiteiten in dienst hebben alsmede op de verschillende universiteiten.

U kunt hierbij denken aan de volgende medewerkers:

  • professor ofwel de hoogleraar
  • associate professor ofwel de universitair hoofd docent
  • assistent-professor ofwel de universitair docent
  • teacher ofwel wetenschappelijk docent
  • postdoc
  • researcher ofwel de onderzoeker
  • PhD-student ofwel PhD-candidate ofwel de promovendus (m) ofwel de promovenda (v) ofwel assistent in opleiding (aio)

Een hypotheek voor professoren en associate professoren

De professor en de associate professor hebben in de meeste gevallen een vast dienstverband en het aanvragen van een hypotheek kan dan minder complex zijn. Dit hangt echter af van zijn of haar persoonlijke situatie af. Is die persoon starter op de woningmarkt? Heeft deze persoon de Nederlandse nationaliteit of is het een inwoner van de Europese Unie of van daarbuiten? We hebben meerdere professoren geholpen. In deze gevallen ging het vaak niet om een startershypotheek, maar wilden ze juist de hypotheek meenemen naar een nieuw huis.

De assistent-professor heeft in ruwweg 70% van de gevallen een vast contract. Dit betekent ook dat in 30% van de gevallen een hypotheek zonder vast contract moet worden aangevraagd. Bij de wetenschappelijk docent ofwel teacher is de verhouding tussen het hebben van een vast contract of een tijdelijk contract meer gelijkwaardig verdeeld.

Een hypotheek voor promovendi, onderzoekers en postdocs

Voor de postdocs, onderzoekers en promovendi gaat het in bijna alle gevallen om een hypotheek zonder vast contract en ook nog eens over een hypotheek zonder het kunnen overleggen van een intentieverklaring.

Gratis hypotheekgesprek voor een compleet overzicht

Zoals gezegd is V&W Adviseurs uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden voor het verkrijgen van een hypotheek zonder vast contract. In het speciaal voor promovendi en ander wetenschappelijk personeel. Bovendien bieden wij een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek aan waarin wij u goed voorlichten over de mogelijkheden voor het verkrijgen van een hypotheek. Andere zaken die komen kijken bij het kopen van een huis komen vanzelfsprekend ook aan bod in het gesprek.

Maak direct een afspraak met ons voor een gratis hypotheekgesprek.

Brochure aanvragen

[email-download download_id=”371″ contact_form_id=”368″]

Onderzoeker TU Delft en Universiteit Wageningen

Na mijn promotie onderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen ben ik onderzoeker geworden aan de TU Delft. Voor mijn huidige onderzoek ben ik ook geregeld bij de Universiteit Wageningen. Met mijn jonge gezin zijn we op zoek geweest naar een geschikte woning en stad.

Het netwerk van V&W Adviseurs te Delft is uitstekend zodat ze me ook konden begeleiden bij de aankoop van een huis in Nijmegen. Het krijgen van een hypotheek zonder intentieverklaring was ook geen punt. Alles is heel voorspoedig verlopen en we wonen met veel plezier in deze mooie eengezinswoning.

Alle referenties

We kennen van onder meer de volgende universiteiten in Nederland de regelingen voor het wetenschappelijk personeel.

 

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-delft

Technische Universiteit Delft

 

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-leiden

Universiteit Leiden

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-maastricht

Universiteit Maastricht

 

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-twente

Universiteit Twente

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-groningen

Rijksuniversiteit Groningen

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-utrecht

Universiteit Utrecht

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam

 

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-tilburg

Tilburg University

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-nijmegen

Radboud Universiteit Nijmegen

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-van-amsterdam

Universiteit van Amsterdam

 

VW-Adviseurs-hypotheek-vrije-universiteit-amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam

VW-Adviseurs-hypotheek-universiteit-wageningen

Wageningen University

VW-Adviseurs-hypotheek-open-universiteit

Open universiteit