Voor advies bel 015 - 215 78 00

Hypotheek zonder vast contract afsluiten

Een huis kopen zonder vast contract of beter gezegd een aanvraag doen voor een hypotheek zonder een vast contract, betekent veelal dat er extra vragen van de hypotheekadviseur komen.

Een hypotheek zonder vast contract afsluiten

Als u geen vast contract heeft zal het moeilijker krijgen om een hypotheek te vinden die bij u past. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die geen vaste baan hebben voor onbepaalde tijd werken. Ook zzp’ers vinden zichzelf terug in deze groep. Voor de meeste mensen zal toch gelden dat ze een tijdelijk contract hebben (voor een bepaalde tijd). Het is overigens ook mogelijk dat u een contract heeft voor zo lang de opdracht duurt. Dit laatste ligt voor het hypotheekadvies weer anders en laten we voor dit moment buiten beschouwing.

Er zijn enkele grote hypotheekverstrekkers die een hypotheek niet volledig willen geven aan mensen die een aanvraag doen terwijl ze geen vast contract hebben! Tevens zijn er ook verstrekkers die het wel volledig willen verstrekken. Hoe kunt u dan ooit aan een huis komen, zonder een vast dienstverband? V&W Adviseurs komt graag met u in contact voor een gratis gesprek waarin wij u voorzien van advies op maat.

gezin voor huis

Oplossingen

Voor V&W Adviseurs is wel mogelijk om een hypotheek te krijgen zonder dat u in bezit bent van een vast contract. Ondanks dat betekent dat niet dat we het simpelweg iedereen aanbieden, andere zaken zoals uw persoonlijke situatie zijn ook belangrijk. Onze adviseurs zullen dit het beste kunnen inschatten voor u.

Tenzij u zzp’er bent zult u zonder vast contract waarschijnlijk over een tijdelijk contract beschikken. Het aanvragen van een hypotheek voor iemand met een tijdelijk contract is het eenvoudigst als u een intentieverklaring van uw werkgever heeft.

Een hypotheek afsluiten met een intentieverklaring

De intentieverklaring houdt in dat uw werkgever verklaart dat hij voornemens is u een vast contract aan te bieden mits u gelijkblijvend blijft functioneren en de bedrijfsomstandigheden onveranderd blijven. Onze ervaring is dat de meeste werkgevers een intentieverklaring verstrekken. De reden hiervan is simpelweg dat de werkgever deze werknemers ook daadwerkelijk het tijdelijke contract willen laten opvolgen door een vast contract.

TIP: Wilt u een huis kopen, maar u heeft geen vast contract? Vraag dan direct aan uw werkgever of deze u een intentieverklaring wilt geven. U weet dan namelijk direct tot welke categorie u hoort!

Behoort u tot de gelukkige categorie mensen die een aanvraag kunt doen, ondanks dat u geen vast contract heeft, omdat u ook de daarbij behorende intentieverklaring kunt overleggen? Dan zullen de adviseurs van V&W Adviseurs in bijna alle gevallen een hypotheek voor u kunnen aanvragen.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een aanvraag zonder intentieverklaring? Dan kunt u hier meer uitgebreide informatie vinden over dit onderwerp aan.

Hypotheek als zzp’er

Als u een vast contract heeft is het allemaal nog relatief simpel. Maar wat als u geen baas heeft? Wat als u voor uzelf werkt als zzp’er? Kunt u als zzp’er ook een hypotheek afsluiten?

Als zelfstandig ondernemer zult u natuurlijk nooit een vast contract krijgen. Bij de meeste banken willen ze daarom dat u uw inkomsten van de afgelopen drie jaar aantoont. Het gemiddelde zal als basis genomen worden bij de hypotheekaanvraag. Om een goede hypotheek te krijgen raden wij u daarom aan om ervoor proberen te zorgen dat uw inkomsten zo constant mogelijk zijn en dat het in ieder geval niet afneemt.

V&W Adviseurs heeft veel ervaring met het helpen van zzp’ers en helpt ook u graag. Heeft u interesse? Neem dan contact  met ons op voor een gratis gesprek waarin wij u kunnen voorzien van een advies op maat.

Gratis hypotheekadvies van V&W Adviseurs

We hebben u inzichtelijk willen maken dat er goede mogelijkheden zijn voor het verkrijgen en aanvragen van een hypotheek zonder vast contract.

Een hypotheekadvies blijft altijd maatwerk. Daarom neemt een van onze adviseurs graag de tijd om te bezien wat in uw persoonlijke situatie het beste advies oplevert.

Wij kunnen u een gratis gesprek aanbieden waarin wij u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van uw hypotheek. Neem contact met ons op of bel 015 – 215 78 00.

  Interesse in een vrijblijvend gesprek?

  Mocht het een en ander u niet duidelijk zijn, of u wilt vrijblijvend een afspraak maken, dan kan dat via dit formulier.

   

  Uw gegevens

   

  Naam*

  E-mailadres*

  Als u liever heeft dat wij u bellen, vult u dan uw best bereikbare telefoonnummer in.

   

  Telefoon

   

  Opmerkingen*

  hypotheek-zonder-vast-contract-afsluiten-sleuteloverdracht